Translate

2012/11/24

Table...

"Stalas yra seima jungiantis daiktas. Gali nebuti sofu, foteliu, daugybes kitu baldu, bet jei namuose nera didelio stalo, tai nera ir namu, - isitikinusi Aukse Zukiene. <...> Seimos ritualai isplauti is musu kulturos. BUVUSI SISTEMA ISTRYNE REIMINIO JAUKUMO PRADA, NET SKATINA, KAD VYRAS IR ZMONA ATOSTOGAUTU ATSKIRAI - TAIP SUSILPNINTUS ZMONES LENGVIAU VALDYTI. "

"Priezasciu, kodel toks fiziologinis procesas kaip valgymas ritualizuoas, sociologai pateikia daug. Viena svarbiausiu- maistas yra energijos ir gyvybes saltinis, o visa tai, kas susije su gyvybe, visada buvo siek tiek paslaptinga, mistiska, vertinta pagarbiai."

"Kiekvienas turejo savo vieta prie stalo . Egzistavo net tam tikros valgymo taisykles, hierarchija. Tos taisykles sutekdavo man saugumo. &lt;...> stengiames susesti bendros vakarienes Noreciau, kad tai tamptu tvirta tradicija. Einame link to. Man labai svarbu, kad keikvienas vaikas bent karta per diena gautu pavalgyti mamos pagaminto maisto. Juk tai, KAD MAMA RUOSIA VALGI SAVO ATZALOMS, YRA MEILES IR RUPESCIO ATSPINDYS."

'Psichologai neabejoja - KASDIENINES TRADICIJOS PADEDA ISSAUGOTI SEIMA."

"Moteris Namuose" 2011 m. ziema

No comments: